Column

Wallwork commissioned for the pedestrian route alongside Bristol Heart Institute. The stencilled artwork of oversized bark and leaf rubbings creates a filigree pattern on the white render of the building and is intended to discourage tagging. A small area of native woodland is sited opposite the pedestrian route and the artwork references the importance of this to both patients and local residents.

A partnership project with St. Michael's on the Mount Primary School, drawings from year 3 participants are a key part of the artwork.

Commissioner: University Hospitals Bristol NHS Foundation Trust - the Bristol Heart Institute
Arts Programme 2008-09

Architect: CODA

Further information: http://willisnewson.co.uk/bristol-heart-institute-project.html

Arts Programme winner 2009 BBH ‘Best Use of Visual Art in Healthcare’

Oak Leaf Design

Oak Leaf Design - Detail

2 of 8 designs Temporary Site Hoardings

Bark Columns – Section © Paul Highnam

Bark Columns – Detail

Bark Columns – Section

Bark Columns – Detail